som jag åt till kvällsfika här om dagen.
Receptet hittade jag i ett gammalt nummer av tidningen Lantliv.
Jag använde frysta (och sedan tinade) hallon istället för blåbär,
och ca 1msk vetemjöl, då inget maizena fann i skafferiet.
Vi hade ingen färsk citron heller, så tog en skvätt koncentrat.
Vi hade ingen färsk citron heller, så tog en skvätt koncentrat.
BLUEBERRY BARS
~ 24 bitar
Ingredienser
Smuldeg
200g smör
2 1/4dl socker
6dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1 ägg
1tsk malen kanel
Blåbärsfyllning
1dl strösocker
1msk maizena
500g färska blåbär
1 citron, skalet från hela och saften från halva.
Ev vaniljglass el liknade till servering
Gör såhär: Sätt ugnen på 180grader, smöra kanten på en form på 22x30cm, och sätt bakplåtspapper i botten.
Smuldeg:
Skär smöret i tärningar och blanda samman med socker, mjöl, bakpulver, ägg och kanel i en bunke.
Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.
Smuldeg:
Skär smöret i tärningar och blanda samman med socker, mjöl, bakpulver, ägg och kanel i en bunke.
Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.
Blåbärsfyllning:
Rör ihop socker och maizena i en skål. Blanda blåbären med rivet citronskal
och citronsaft i en bunke. Vänd ner sockerblandningen och blanda noga.
Rör ihop socker och maizena i en skål. Blanda blåbären med rivet citronskal
och citronsaft i en bunke. Vänd ner sockerblandningen och blanda noga.
Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 40minuter eller tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.
Grädda mitt i ugnen i cirka 40minuter eller tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.
Låt svalna, skär i rutor och förvara torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar