20 december, 2011

Laxen


Vi gravar alltid egen lax.
Det är mycket mycket billigare och så mycket godare.
Ibland hinner man inte kanske grava sin lax,
och visst det finns goda märken att köpa en helt okej gravad lax från,
men så mycket tid kräver inte denna rätt.


Testade en ny variant denna gång.
Eftersom alla här hemma äter gravad lax så är det ingen idé att snåla.
Därför gravade jag både en klassisk variant med dill och så en ny variant med chili och ingefära.
Såjamenvadå, det är ju bara prova.
Klappa in laxen med saltblandingen och sedan gnugga in ingefära och chili.
Får vi se då. 


Sen har jag alltid tre delar salt och en del socker.
Och den får alltid ligga två dygn och goa till sig.
Många menar att det räcker med 1,5 dygn,
men nja.
Så bråttom har inte jag.

Så, skutta iväg till affären och köp er lite lax och grava er egen,
antingen till självaste julafton,
eller till att njuta av de första dagarna under 2012.

Inte lätt att få saker och ting på bild nuförtiden,
när ljuset envist håller sig bort. Men någonting fastnade jalla fall,
håll till godo med det.

Och julklappen har kommit!



1 kommentar:

  1. Mmmm, gravad lax! Är nog slö och köper färdig denna gång:-) vi gravar t.o.m tre dygn! Du får utvärdera nya receptet med chili sen! /Sara

    SvaraRadera