04 september, 2012

Svampcrepes







Börja med att rensa den svamp du plockat,
borsta bort barr och annat skräp.
Skär av roten, undersök om det finns några  eventuella larver,
och dela sedan på hatten för att göra samma procedur.
Skär bort det som är maskätet,
och resten sätter du i en kastrull.










Sätt plattan på låg värme, och smält ner svampen.
Alltså, koka bort den vätska som kommer att smältas fram,
och när all vätska är borta, är svampen redo att ätas,
beroende på vilken svamp som är plockad.
Kantareller, tegelkrämla och fårticka är några av de svampar vi hade,
och räcker med att "smältas ner".
När all vätska är borta,
tillsätt en stor smörklick, hackad lök och vitlök i kastrullen,
och bryn tillsammans med svampen.
Häll sedan i grädde,
och låt småputtra tills det blir en krämig konsistens.
En god stuvning reder sig själv...
Gör smeten till crepsen.










Stek sedan tunna ugnspannkakor i mycket smör och hög värme,
gärna i en gjutjärns stekpanna.
Klicka i några matskedar med svampstuvning i pannkakan,
och rulla ihop.
Ät genast,
medan pannkakan är krispig och varm.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar